Jesteśmy kameralną restauracją w centrum Bydgoszczy z autorską, a przede wszystkim naturalną i zdrową kuchnią. Mieścimy się w środku dzielnicy muzycznej w bespośredniej bliskości Filharmoni oraz szkoły muzycznej. Jak również dzieli nas  150 metrów od Pałacu Ślubów na ulicy Sielanki. Posiadamy również salę balową na 120 osób, gdzie możemy zorganizować każdego typu imprezy okolicznościowe, takie jak: wesela, chrzciny,komunie święte oraz wszelkie uroczystości rodzinne. Organizujemy również konferencje, bankiety, szkolenia firmowe oraz catering.

Naszą propozycje kierujemy do wszystkich tych, którzy doceniają dobry smak i świeżość produktu. Przyświeca nam idea Slow Food, o którą dbamy z nieustającą pasją, wykorzystując głównie regionalne produkty najwyższej jakości, bez smakowych polepszaczy. Wszystko w zgodzie z naturą.

Oferujemy państwu:

2 sale restauracyjne dla 26 oraz 18 osób
Salę Konferencyjno- bankietową dla 120 osób
Ogródek przed Restauracją dla 12 osób
Ogródek przy sali bankietowej dla 30 osób
Kuchnię polską i europejską
Lunch od wtorku do piątku od 13- 17.00
Dania na wynos
Catering
Menu dla najmłodszych
Kącik zabaw dla dzieci
Krzesełka dla dzieci
Klimatyzowany lokal
Wi-fi
Możliwość płatności kartą również american expres
Vouchery podarunkowe do restauracji oraz na szkolenia kulinarne organizowane przez restaurację.
Pokoje hotelowe dla gości w bezpośrednim sąsiedztwie.
W wybrane dni muzykę na żywo oraz koncerty.

Film reklamowy

Zapraszamy
Tomasz Kosiński
Piotr Rogowski

TROCHĘ O NAS 

 

Tomasz Kosiński

Szef kuchni i współwłaściciel restauracji № 1 Restaurant & Wine Bar.
Właściciel Akademii Kulinarnej „Gotuj z Nami”.
Szef kuchni w takich restauracjach jak Karczma Rzym, Dwór Hulanka, Hotel Bohema, Herbarium Hotel & Spa.
Laureat wielu konkursów kulinarnych takich jak Dorszowe Żniwa, zielone czapki Bonduelle, La cuisine martell, Potyczki kulinarne, Kulinarny puchar polski i wiele innych.

Piotr Rogowski

Obecnie współwłaściciel restauracji No1 w Bydgoszczy.

Wcześniej pracował jako project manager oraz prokurent spółki będącej inwestorem budowy czterogwiazdkowego hotelu Herbarium w Chomiąży Szlacheckiej, gdzie następnie piastował funkcje w dziale gastronomii oraz marketingu.
Pełnił funkcję managera szkoleniowego z zakresu obsługi gości restauracyjnych dla restauracji w Kuwejcie i Baharain szkoląc  około 50 osobowy personel a także przygotowując go do Chaine De Rotisseur.
Pracował w dziale rezerwacji a następnie jako guest service manager  w pięciogwiazdkowym hotelu Le Manoir Aux Quat Saisons z restauracją posiadającą dwie gwiazdki michelin goszczącej na codzień wielu celebrytów światowej sławy czy też Królowa Wielkiej Brytanii.

Ukończył studia w szkole biznesu w Oxfordzie na Brookes University.