MENU GŁOWNE

Przystawki

Tatar z siekanej polędwicy z grzybami, kaparami, cebulką i wędzoną szprotką i świeżym żółtkiem na życzenie
33 zł
Tatar z łososia z awokado, ogórkiem, kaparami i chrzanem
29 zł
Pieczone szparagi z prażonymi migdałami, pesto ziołowym i jajkiem poche
25 zł
Podpłomyki z wędzonym serem, suszonymi pomidorami, oliwkami i pietruszką
25 zł
Sałatka z kaczką , gruszką, pieczonym burakiem, orzechami i sosem miodowym
29 zł
Sałatka z pieczonym buraczkiem, miodowymi orzechami, crème fraîche i kozim serem
26 zł
Małże Św. Jakuba pieczone w szynce parmeńskiej z puree z zielonego groszku i szparagami
36 zł
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podane brioszką i rukolą
32 zł

Zupy

Krem z białych szparagów z migdałami i parmezanem
15 zł
Chłodnik z botwinki z jajkiem przepiórczym , kozim serem i oliwą szczypiorkową
15 zł
Orientalna zupa na bazie mleczka kokosowego z polędwicą wołową grzybami i groszkiem cukrowym
17 zł

Dania główne

Polędwiczka wieprzowa z kurkami, sosem śmietanowym, ziołowymi gnocchi i fasolką zieloną
39 zł
Stek ze schabu z ziemniakiem pieczonym, twarożkiem szczypiorkowym i pieczonymi warzywami
34 zł
Pierś z kurczaka z groszkiem, brukselką, pierogami z ciasta filo z camembertem i żurawiną
31 zł
Pierś z kaczki podana na różowo serwowana z leniwymi kluskami, buraczkami i sosem z pieczonych owoców
47 zł
Wątróbka drobiowa sosem śmietanowym zapiekana serem, kremowy ziemniak i sadzonym jajkiem
29 zł
Stek z polędwicy wołowej podawany na płycie soli himalajskiej
z grillowanymi warzywami i kapustą pak-choi oraz truflowymi ziemniakami
200g 68 zł / 300g - 86 zł
Polędwica chateaubriand z sosem bearneńskim, pieczonym czosnkiem, boczniakami i szparagami
Wersja dla dwóch osób 115 zł
99 zł
Pieczony sandacz podawany z kaszą kuskus, chrupiącym jarmużem, sosem śmietanowym i grzybami schimei
45 zł
Smażony sum z pikantną salsą z mango i kolendry z puree z zielonego groszku
52 zł
Tagiatelle z szparagami, kurkami, groszkiem cukrowym i parmezanem
31 zł

Restauracja nie oferuje swoim Gościom stałej karty menu. Dania mogą ulegać zmianom wraz z dostępnością produktów. Potrawy w menu mogą zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i innych alergenów.
Szczegółowa karta menu z wyszczególnieniem wszystkich składników zawartych w daniu oraz gramatur dostępna jest w barze.

Desery

Deser Molekularny
Przygotowywane od podstaw przy stole za pomocą ciekłego azotu lody i sorbety
40 zł
Fondant czekoladowy z lodami śmietankowymi
podawany z jadalną ziemią i sosem wiśniowym z imbirem
23 zł
Lody waniliowe (3 gałki) podawane z malinami na gorąco i bitą śmietaną
15 zł
Lody czekoladowe ( 3 gałki) z gorącymi wiśniami i bitą śmietaną
15 zł
Sorbet truskawkowy z jogurtem i miodem
13 zł
Crème brûlée z palonym karmelem i wiśnią
16 zł
Parfait z gruszką, kruszonką z pistacji i lodami śmietankowymi
19 zł

Menu Małych Smakoszy

Rosół
z zagrodowych kurczaków z kluskami lub makaronem i marchewką
7 zł
Placki ziemniaczane
2 z śmietaną i cukrem
12 zł
Makaron
z sosem pomidorowym, pomidorami koktajlowymi i serem
13 zł
Sandacz
w tempurze z warzywami i ziemniakami gotowanymi
17 zł
Panierowane kawałki kurczaka
z wolnego wybiegu z kopytkami z batatów i marchewką z miodem
16 zł
Naleśniki
2 szt z twarogiem lub malinami do wyboru
13 zł
Frytki tradycyjne
7
Frytki z batatów
10 zł

Na życzenie gości większość z dań możemy przygotowywać w wersji bezglutenowej

Przekąski do wina

Selekcja polskich serów zagrodowych z orzechami i konfiturą sezonową (200g / 400 g)
29 zł / 55 zł
Podpłomyki z szynką parmeńską i pomidorami
25 zł
Frytki z batatów z pikantnym sosem
11 zł
Smażony jarmuż z suszonymi pomidorami o orzeszkami pini
14 zł

Przekąski do wódki

Półmisek Polskich Przekąsek
(polskie wędliny dojrzewające / pasztet / pikantne ogórki / sery zagrodowe / ciepłe bułeczki / smalec )
29 zł
Kiszony śledź z jabłkiem pieczonym buraczkiem i kremem chrzanowym
27 zł

Przekąski do piwa

Chipsy z szynki parmeńskiej z pikantnym sosem
26 zł
Wędzona słonina, smalec, ogórki kiszone, ciepłe bułeczki
18 zł

Wszystkie dania (menu lunchowe oraz menu restauracji) można zamówić również z dowozem | Koszt dostawy 12 zł w promieniu 5 km według nawigacji / każdy kolejny km - 3 zł / max. odległość: 8 km od restauracji w granicach miasta Bydgoszcz. Nie dowozimy do Osielska, Białych Błot, Fordonu oraz na Osową Górę.
Nie jesteś pewien czy dowieziemy do Ciebie? Zadzwoń do restauracji, a otrzymasz informację.

Dostawy powyżej 150 zł bez opłat | Płatność Gotówką lub Kartą.

>> SPRAWDŹ MENU LUNCHOWE<<
OBOWIĄZUJĄCE OD WTORKU DO PIĄTKU W GODZ: 13:00 - 17:00 <<


ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE: (52) 320 37 29

Zamówienia telefoniczne przyjmujemy od 12:00 maksymalnie na 1 godzinę przed zamknięciem restauracji.