Menu Gęsina 2018

Menu na gęsinę obowiązuje do końca listopada.

Tatar z gęsi z chlebem razowym i korniszonami
26 zł
Półgęsek wędzony z sałatą, pikantnym mango i czerwonym pieprzem
22 zł
Pierogi z gęsiną i sosem śliwkowym
25 zł
Barszcz na gęsinie z grzybami i pasztecikiem z gęsiny
12 zł
Czernina z owocami i kluskami ziemniaczanymi
13 zł
Gęsi pipek – Gulasz z gęsich żołądków z cebulą i grzybami podawany z kluskami
32 zł
Smażona gęsia wątróbka z cebulą, śmietaną i chipsami z szynki parmeńskiej
29 zł

MENU GŁOWNE

Przystawki

Tatar z siekanej polędwicy z majonezem chrzanowym, podawany z marynowanymi borowikami i świeżym żółtkiem na życzenie
29 zł
Tatar z łososia z awokado, ogórkiem kaparami i chrzanem
27 zł
Podpłomyki z czerwoną cebulą, pieczonym rozbefem i rukolą
24 zł
Podpłomyki z wędzonym serem, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i pietruszką
23 zł
Półmisek Polskich przekąsek (polskie wędliny dojrzewające / pasztet / pikantne ogórki / sery zagrodowe / ciepłe bułeczki / smalec)
29 zł
Sałatka z grillowaną polędwicą wołową, pieczarkami, pomidorami, parmezanem i sosem szczypiorkowym
26 zł
Sałatka z serem kozi rajcuś, marynowaną w occie balsamicznym gruszką, konfiturą jagodową, i pestkami dyni
24 zł
Małże Św. Jakuba z podpłomykami, czerwoną cebulą, podawane ze skorzonerą i grzybami shimeji
34 zł
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podane z brioszką i rukolą
31 zł

Zupy

Krem z dyni z imbirem, chili i pomarańczami z pestkami dyni i migdałami
12 zł
Zupa z koźlarzy i borowików z kwaśną śmietaną
12 zł
Krem z pieczonych białych warzyw
12 zł

Dania główne

Polędwiczka wieprzowa z borowikami, sosem śmietanowym, topinamburem i groszkiem cukrowym
38 zł
Stek ze schabu z ziemniakiem i pieczonymi warzywami
32 zł
Kurczak z boczniakami, wędzoną śliwką i ziemniaczanymi kluskami
29 zł
Pierś z kaczki podana na różowo serwowana z kopytkami z batatów, buraczkami z imbirem i sosem z mango
44 zł
Pieczona jagnięcina z lasagne grzybową i brukwią
55 zł
Stek z polędwicy wołowej podawany na płycie soli himalajskiej z grillowanymi warzywami i kapustą pak-choi oraz truflowymi ziemniakami
200 g - 64 zł / 300 g 82 zł
Polędwica chateaubriand z sosem bearneńskim podawana z zieloną fasolką, rydzami i świeżo wypiekaną bagietką z masłem czosnkowym
Wersja dla dwóch osób 115 zł
99 zł
Pieczony sandacz podawany z kaszą kuskus, chrupiącym jarmużem, sosem śmietanowym i grzybami schimei
39 zł
Smażony na maśle okoń z szpinakiem soczewicą i pomidorami koktailowymi
39 zł
Wegetariański burger z tempehem warzywami i pikantnym sosem
22 zł

Restauracja nie oferuje swoim Gościom stałej karty menu. Dania mogą ulegać zmianom wraz z dostępnością produktów. Potrawy w menu mogą zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i innych alergenów.
Szczegółowa karta menu z wyszczególnieniem wszystkich składników zawartych w daniu oraz gramatur dostępna jest w barze.

Desery

Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi, jadalną ziemią i sosem z wiśni i imbiru
21 zł
Sernik waniliowy z ciemną czekoladą i bitą śmietaną
17 zł
Lody waniliowe ( 3 gałki) podawane z malinami na gorąco i bitą śmietaną
15 zł
Lody czekoladowe ( 3 gałki) podawane z wiśniami na gorąco i bitą śmietaną
15 zł
Crumble z jabłkami i jagodami z sosem waniliowym
15 zł
Krem z białej palonej czekolady z wanilią, mango i malinami
19 zł
Selekcja polskich serów zagrodowych z orzechami i konfiturą sezonową
19 zł
Deser Molekularny
Przygotowywane od podstaw przy stole za pomocą ciekłego azotu lody i sorbety
40 zł

Menu Małych Smakoszy

Rosół
z zagrodowych kurczaków z kluskami lub makaronem i marchewką
7 zł
Placki ziemniaczane
2 z śmietaną i cukrem
12 zł
Makaron
z sosem pomidorowym, pomidorami koktajlowymi i serem
13 zł
Sandacz
w tempurze z warzywami i ziemniakami gotowanymi
17 zł
Panierowane kawałki kurczaka
z wolnego wybiegu z kopytkami z batatów i marchewką z miodem
16 zł
Naleśniki
2 szt z twarogiem lub malinami do wyboru
13 zł
Frytki tradycyjne
137
Frytki z batatów
10 zł

Na życzenie gości większość z dań możemy przygotowywać w wersji bezglutenowej

Wszystkie dania (menu lunchowe oraz menu restauracji) można zamówić również z dowozem | Koszt dostawy 12 zł w promieniu 5 km według nawigacji / każdy kolejny km - 3 zł / max. odległość: 8 km od restauracji w granicach miasta Bydgoszcz. Nie dowozimy do Osielska, Białych Błot, Fordonu oraz na Osową Górę.
Nie jesteś pewien czy dowieziemy do Ciebie? Zadzwoń do restauracji, a otrzymasz informację.

Dostawy powyżej 150 zł bez opłat | Płatność Gotówką lub Kartą.

>> SPRAWDŹ MENU LUNCHOWE<<
OBOWIĄZUJĄCE OD WTORKU DO PIĄTKU W GODZ: 13:00 - 17:00 <<


ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE: (52) 320 37 29

Zamówienia telefoniczne przyjmujemy od 12:00 maksymalnie na 1 godzinę przed zamknięciem restauracji.