MENU GŁOWNE

Przystawki

Tatar z siekanej polędwicy wołowej z majonezem chrzanowym podawany z marynowaną szalotką, pikantnym korniszonem i świeżym żółtkiem na życzenie
31 zł
Tatar z łososia z awokado, ogórkiem, kaparami, chrzanem i polską wódką
29 zł
Podpłomyki z czerwoną cebulą, pieczonym rozbefem i rukolą
25 zł
Podpłomyki z wędzonym serem, suszonymi pomidorami, oliwkami i pietruszką
25 zł
Sałatka z grillowaną polędwicą wołową, pieczarkami, pomidorami, parmezanem i sosem szczypiorkowym
29 zł
Sałatka z pieczonym buraczkiem, mango, orzechami pini i gorgonzolą
26 zł
Małże Św. Jakuba pieczone w szynce parmeńskiej z puree z zielonego groszku
26 zł
Małże Św. Jakuba z podpłomykami, czerwoną cebulą, podawane ze skorzonerą i grzybami shimeji
36 zł
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podane brioszką i rukolą
32 zł

Zupy

Zupa gulaszowa na wołowinie z papryką i chiorizo
16 zł
Żurek na zakwasie z borowikami białą kiełbasą i ziemniakami
14 zł
Krem z pieczonych białych warzyw
13 zł

Dania główne

Polędwiczka wieprzowa z borowikami, sosem śmietanowym, polentą i groszkiem cukrowym
39 zł
Stek ze schabu z ziemniakiem pieczonym, twarożkiem szczypiorkowym i pieczonymi warzywami
34 zł
Kurczak z boczniakami, wędzonym serem, podpłomykiem i ziołowym pesto
31 zł
Pierś z kaczki podana na różowo serwowana z kopytkami z batatów, buraczkami z imbirem i sosem z mango
47 zł
Wątróbka cielęca z sosem z czerwonego wina, smażoną gruszką i ziemniakami
32 zł
Stek z polędwicy wołowej podawany na płycie soli himalajskiej
z grillowanymi warzywami i kapustą pak-choi oraz truflowymi ziemniakami
200g 67 zł / 300g - 86 zł
Polędwica chateaubriand z sosem bearneńskim podawana z zieloną fasolką, rydzami i świeżo wypiekaną bagietką z masłem czosnkowym
Wersja dla dwóch osób 115 zł
99 zł
Pieczony sandacz podawany z kaszą kuskus, chrupiącym jarmużem, sosem śmietanowym i grzybami schimei
42 zł
Smażony sum z pikantną salsą z mango i kolendry z puree z zielonego groszku
48 zł
Pieczone bataty z serem feta, pomidorami i granatem
29 zł

Restauracja nie oferuje swoim Gościom stałej karty menu. Dania mogą ulegać zmianom wraz z dostępnością produktów. Potrawy w menu mogą zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i innych alergenów.
Szczegółowa karta menu z wyszczególnieniem wszystkich składników zawartych w daniu oraz gramatur dostępna jest w barze.

Desery

Fondant czekoladowy z lodami śmietankowymi
podawany z jadalną ziemią i sosem wiśniowym z imbirem
23 zł
Lody waniliowe (3 gałki) podawane z malinami na gorąco i bitą śmietaną
15 zł
Crumble z jabłkami i jagodami z sosem waniliowym
16 zł
Parfait z gruszką, kruszonką z pistacji i lodami śmietankowymi
19 zł
Deser Molekularny
Przygotowywane od podstaw przy stole za pomocą ciekłego azotu lody i sorbety
40 zł

Menu Małych Smakoszy

Rosół
z zagrodowych kurczaków z kluskami lub makaronem i marchewką
7 zł
Placki ziemniaczane
2 z śmietaną i cukrem
12 zł
Makaron
z sosem pomidorowym, pomidorami koktajlowymi i serem
13 zł
Sandacz
w tempurze z warzywami i ziemniakami gotowanymi
17 zł
Panierowane kawałki kurczaka
z wolnego wybiegu z kopytkami z batatów i marchewką z miodem
16 zł
Naleśniki
2 szt z twarogiem lub malinami do wyboru
13 zł
Frytki tradycyjne
7
Frytki z batatów
10 zł

Na życzenie gości większość z dań możemy przygotowywać w wersji bezglutenowej

Przekąski do wina

Selekcja polskich serów zagrodowych z orzechami i konfiturą sezonową (200g / 400 g)
29 zł / 55 zł
Podpłomyki z szynką parmeńską i pomidorami
25 zł
Pieczone frytki z batatów
14 zł
Smażony jarmuż z suszonymi pomidorami o orzeszkami pini
14 zł

Przekąski do wódki

Półmisek Polskich Przekąsek
(polskie wędliny dojrzewające / pasztet / pikantne ogórki / sery zagrodowe / ciepłe bułeczki / smalec )
29 zł
Kiszony śledź z jabłkiem szalotką i olejem lnianym
27 zł

Przekąski do piwa

Chipsy z szynki parmeńskiej z pikantnym sosem
26 zł
Chrupiąca ciecierzyca z wędzoną papryką i ziołami
18 zł

Wszystkie dania (menu lunchowe oraz menu restauracji) można zamówić również z dowozem | Koszt dostawy 12 zł w promieniu 5 km według nawigacji / każdy kolejny km - 3 zł / max. odległość: 8 km od restauracji w granicach miasta Bydgoszcz. Nie dowozimy do Osielska, Białych Błot, Fordonu oraz na Osową Górę.
Nie jesteś pewien czy dowieziemy do Ciebie? Zadzwoń do restauracji, a otrzymasz informację.

Dostawy powyżej 150 zł bez opłat | Płatność Gotówką lub Kartą.

>> SPRAWDŹ MENU LUNCHOWE<<
OBOWIĄZUJĄCE OD WTORKU DO PIĄTKU W GODZ: 13:00 - 17:00 <<


ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE: (52) 320 37 29

Zamówienia telefoniczne przyjmujemy od 12:00 maksymalnie na 1 godzinę przed zamknięciem restauracji.