ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE: +48 789 432 797.
ZAMÓWIENIA ONLINE TUTAJ.


MENU OBOWIĄZUJĄCE NA DOWOZY I WYNOSY + ZESTAWY OBIADOWE DLA 4-6 OSÓB
Minimalna wartość zamówienia z dowozem to 60 zł.

ZESTAW ZUPA + DANIE LUNCHOWE W CENIE 30,00 ZŁ.

Koszt dostawy zależny jest od odległości adresu doręczenia od restauracji i wygląda następująco:
do 5km – 10,00 PLN / do 7km – 14,00 PLN / powyżej 7 km do 10 km – Koszt: + 3,5 zł / km zł
maksymalna dostawa do 10 km.

Istnieje możliwość zapłaty gotówką, kartą, kodem BLIK lub przelewem – przedpłata,
numer konta 78 1050 1139 1000 0092 2081 1617.
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie pod numerem

TEL: +48 789 432 797.


Dania lunchowe / Lunch Menu

** Od wtorku do piątku w godzinach 12:00 – 16:00 **

* W ZESTAWIE Z ZUPĄ W CENIE 30,00 ZŁ *
* INCLUDED WITH SOUP FOR PLN 30.00 *

ZUPY DO WYBORU:

Rosół z kluseczkami lub zupa dnia
Broth with dumplings or soup of the day
10 ZŁ

DANIA GŁÓWNE:

Danie dnia
Dish of the day
26

 Burger wołowy (bekon, konfitura z czerwonej cebuli, sałata, pomidor, sos barbecue) z frytkami
Beef burger with fries
28

Burger wegetariański z serem halloumi ( mango chutney, konfitura z czerwonej cebuli, rukola ) z frytkami z batatów
Veggie burger with halloumi and sweet potato fries
28

Burger z grillowanym kurczakiem, camembertem, suszonymi pomidorami, szpinakiem oraz sosem słodkie chili z ziemniakami z pieca
Burger with grilled chicken, camembert, dried tomatoes, spinach and sweet chili sauce with potatoes from the oven
28

Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym z zieloną fasolką i gnocchi
Pork tenderloin in chanterelle sauce with green beans and gnocchi
26

Łosoś lub sandacz w sosie kaparowym z warzywami gotowanymi i ziemniakami
Salmon or zander in caper sauce with boiled vegetables and potatoes
27 

Risotto z sezonowymi warzywami i parmezanem
Risotto with seasonal vegetables and Parmesan cheese
24

 Makaron penne z grillowanym kurczakiem, warzywami i oliwkami w sosie pesto
Penne pasta with grilled chicken, vegetables, and olives in pesto sauce
26

Naleśniki (2 szt,) z twarogiem
Pancakes with cottage cheese
15

Naleśniki (2 szt.) z malinami
Pancakes with raspberries
15

RODZINNE OBIADY (Weekendowo)

** Obowiązuje w sobotę i niedzielę w godzinach 13:00 – 16:00 **

ZUPY DO WYBORU:

Rosół z kluseczkami lub zupa dnia
Broth with dumplings or soup of the day
10 ZŁ

DANIA GŁÓWNE:

Danie dnia
Dish of the day
26
 

Kotlet dewolaj z frytkami i warzywami gotowanymi
De volaille with fries and boiled vegetables
26

Zraz wołowy w sosie własnym z ziemniakami i buraczkami
Beef roulade in gravy with potatoes and beetroot
27

Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym z zieloną fasolką i gnocchi
Pork tenderloin in chanterelle sauce with green beans, and gnocchi
26

Łosoś z pieca z ziemniakami pieczonymi i sezonowymi warzywami
Oven-baked salmon with roasted potatoes and seasonal vegetables
27


Zestawy obiadowe dla 4-6 osób


ZESTAW 1 – 170 zł:

ZUPA  1 litr (do wyboru)

Rosół z kurczaka z  kluseczkami
Krem z pomidorów z serem feta
Zupa sezonowa

DANIA GŁÓWNE

Polędwiczka wieprzowa z kurkami i sosem śmietanowym (250 g)
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem brie (250 g )
Kotlet de volaile (2 szt.  po 150 g )
Tradycyjne zrazy wołowe ( 2 szt. po 120 g )
Pierogi mix (8 szt.)
Kluseczki
Ziemniaki
Buraczki
Warzywa gotowane
Surówka


ZESTAW 2- 160 zł:

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podane z brioszką i rukolą (10 szt.)
Sandacz pieczony podany na szpinaku z czosnkiem i śmietaną ( 300 g)
Łosoś w sosie kaparowym (220 g)
Mule gotowane w białym winie z czosnkiem i chili (300 g.)
Ryż
Warzywa gotowane na parze
Surówka
Ziemniaki


ZESTAW 3 – 170 zł:

ZUPA 1 litr (1 do wyboru)

Rosół z kurczaka z kluskami
Krem z pomidorów z serem i ziołowym pesto
Zupa sezonowa

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa z borowikami (250 g)
Zrazy z indyka nadziewane szpinakiem w sosie pieczarkowym (250 g)
Udko z kaczki w sosie z pieczonych jabłek ( 200 g)
Tradycyjny kotlet schabowy (200 g)
Pierogi mix (8 szt.)
Modra kapusta
Warzywa gotowane
Ziemniaki
Kluski