Przystawki
Tatar z siekanej polędwicy z musem z sardynki, ogórkiem, cebulką i majonezem chrzanowym Tartare of chopped beef sirloin with sardine mousse, cucumber, onion and horseradish mayonnaise |
38 zł |
Tatar z łososia z awokado, ogórkiem, kaparami i chrzanem Salmon tartar with avocado, cucumber, capers, horseradish |
36 zł |
Carpaccio z buraka z kozim serem, orzechami i malinowym sosem balsamicznym Beetroot carpaccio with goat cheese, nuts and raspberry balsamic sauce |
28 zł |
Podpłomyki z wędzonym serem, suszonymi pomidorami, czerwoną cebulą i oliwkami Flatbread with smoked cheese, sundried tomatoes, olives and parsley |
33 zł |
z wędzonym serem, suszonymi pomidorami, czerwoną cebulą i oliwkami Flatbread with smoked cheese, sundried tomatoes, olives and parsley |
33 zł |
z mozarellą, szynką włoską, pomidorkami koktajlowymi i rukollą Flatbread with parma ham, mozarella and tomatoes |
33 zł |
z serem pleśniowym blue, gruszką i orzechami Flatbread with blue cheese, pear and nuts |
33 zł |
z kiełbasą chorizo, tymiankiem, miodem i chilli Flatbread with chorizo, thyme, honey and chilli |
33 zł |
Makaron z krewetkami (5 sztuk) z oliwą, czosnkiem, pietruszką i chili Pasta with shrimps (5 pieces), olive oil, garlic, parsley and chili |
46 zł |
Mule ( ok. 0,3 kg ) gotowane w białym winie z czosnkiem i chili Mussels ( 0,3 kg ) cooked in white wine with garlic and chili |
42 zł |
Ser feta zapiekany w oliwie z pomidorami i czosnkiem Ser feta zapiekany w oliwie z pomidorami i czosnkiem |
28 zł |
Do wszystkich przystawek podajemy pieczywo na życzenie We serve bread on request with all starters |
Sałatki
Sałatka z kurczakiem, cukinią, papryką oraz pesto z czosnkiem niedźwiedzim Salad with chicken, zucchini, pepper and pesto with wild garlic |
33 zł |
Sałatka z wątróbką z gęsi, gruszką, jabłkiem i sosem malinowym Salad with goose liver, pears, apple and raspberries sauce |
33 zł |
Sałatka z serem feta, czarnymi oliwkami, czerwoną cebulą i pomidorami Salad with feta cheese, black olives, red onion and tomatoes |
33 zł |
Do wszystkich przystawek podajemy pieczywo na życzenie |
Zupy
Krem z buraka z kwaśną śmietaną i koprem Beetroot cream with sour cream and dill |
18 zł |
Rosół z domowymi kluskami Broth with homemade noodles |
15 zł |
Zupa borowikowa z pesto bazyliowym i migdałami Boletus soup with basil pesto and almonds |
18 zł |
Do wszystkich przystawek podajemy pieczywo na życzenie |
Dania główne
Polędwiczka wieprzowa w ziołowej panierce w sosie truflowym z risotto ze słonecznika, puree marchewkowym i chrupiącym jarmużem Pork tenderloin in herb coating in truffle sauce with sunflower risotto and carrot puree |
46 zł |
Panierowany schab z kością ze świnki złotnickiej z kapustą i ziemniakami gotowanymi Pork chop with bone with cabbage and boiled potatoes |
46 zł |
Pierś z kurczaka w sosie z serem blue, pieczonymi batatami i warzywami grillowanymi Chicken breast in blue cheese sauce with roasted sweet potatoes and grilled vegetables |
42 zł |
Klasyczny kotlet de volaille z kością, ziemniakami gotowanymi i marchewką z groszkiem Classic de volaille chop with bone, boiled potatoes and carrots with peas |
42 zł |
Pierś z kaczki w sosie mango z kopytkami z batatów i buraczkami z imbirem Duck breast in mango sauce with sweet potato dumplings and beetroots with ginger |
54 zł |
Stek z polędwicy wołowej podawany na płycie soli himalajskiej z grillowaną kapustą pak-choi, ziemniakami z pieca i sosem czosnkowym Rare fillet steak served with hot himalayan salt block, fried pak-choi, potatoes and garlic sauce |
200 g 89 zł / 300 g 109 zł |
Polędwica Chateaubriand z sosem berneńskim, zieloną fasolką, boczniakami i pieczonymi ziemniakami Chateaubriand with béarnaise sauce served with green bean, oyster mushrooms and baked potatoes |
400 g - 119 zł (wersja dla dwóch osób 139 zł ) (optional for two - 139 zł) |
Ozorek wołowy w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i buraczkami Beef tongue in hoseradish sauce with potato puree and beetroot |
46 zł |
Zrazy wołowe (2 sztuki) w sosie własnym z kluseczkami i buraczkami Beef roulades (2 pieces) in own sauce with dumplings and beetroots |
46 zł |
Pieczony sandacz z puree z zielonego groszku, czarną soczewicą, pomidorami concasse i chrupiącym jarmużem Baked zander served with green peas, black lentilsand concasse tomatoes and crispy kale |
54 zł |
Łosoś z pieca z cytrynową salsą z czerwonej cebuli, papryki i zielonej pietruszki z grillowaną brukselką oraz ziemniakami pieczonymi Oven-baked salmon with lemon salsa of red onion, pepper, green parsley with grilled brussels sprouts and baked potatoes |
62 zł |
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podane z brioszką i rukolą (10 sztuk) Fried shrimps in garlic butter and parsley, served with brioche burn and rocket (10 pieces)) |
62 zł |
Pierogi (7 sztuk) z ciasta filo z warzywami grillowanymi i tofu, sałatką i sosem sweet chilli Dumplings (7 pieces) made of phyllo dough with grilled vegetables and tofu, sweet chilli sauce |
38 zł |
Pieczone bataty z serem feta, pomidorami i rukollą w sosie pesto Baked sweet potatoes with feta cheese, tomatoes, and arugula in pesto sauce |
33 zł |
Burger z grillowanym serem halloumi, konfiturą z czerwonej cebuli, sałatą i sosem mango z frytkami Burger with grilled halloumi cheese, red onion jam and mango sauce with fries |
42 zł |
Restauracja nie oferuje swoim Gościom stałej karty menu. Dania mogą ulegać zmianom wraz z dostępnością produktów. Potrawy w menu mogą zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i innych alergenów.
Szczegółowa karta menu z wyszczególnieniem wszystkich składników zawartych w daniu oraz gramatur dostępna jest w barze.
Desery
Deser molekularny Przygotowywane od podstaw przy stole za pomocą ciekłego azotu lody i sorbety Molecular dessert Ice cream and sorbet prepared by chef with use of liquid nitrogen |
50 zł / porcja dla 1 osoby 85 zł / porcja dla 2 osób 120 zł / porcja dla 3 osób 140 zł / porcja dla 4 osób 30 zł / osobę powyżej 4 osób ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA POKAZU WRAZ Z DEGUSTACJĄ DO PAŃSTWA DOMU / OGRODU |
Fondant czekoladowy z lodami śmietankowymi serwowany z jadalną ziemią i sosem wiśniowo- imbirowym Chocolate fondant served with ice-cream, edible earth and a cherry and ginger sauce |
25 zł |
Sernik na zimno z mango i migdałami Cold cheesecake with mango sauce and almonds |
18 zł |
Lody waniliowe z owocami i florentynkami Lody waniliowe z owocami i florentynkami |
18 zł |
Szarlotka z cynamonem, lodami waniliowymi i bitą śmietaną Apple pie with cinamon, vanilla ice cream and whipped cream |
22 zł |
Menu Małych Smakoszy
Rosół z kurczaka z kluskami i marchewką |
12 zł |
Makaron z sosem bolońskim |
22 zł |
Sandacz pieczony (120 g) z ziemniakami gotowanymi |
26 zł |
Panierowane kawałki kurczaka z frytkami |
22 zł |
Naleśniki (2 szt.) z twarogiem |
18 zł |
Naleśniki (2 szt.) z owocami |
20 zł |
Naleśniki (2 szt.) z Nutellą |
18 zł |
Frytki tradycyjne 200 g |
15 zł |
Warzywa gotowane 150 g |
8 zł |
Surówka z marchewki 150 g |
6 zł |