Przystawki

Tatar z siekanej polędwicy z musem z sardynki, ogórkiem, cebulką i majonezem chrzanowym
Tartare of chopped beef sirloin with sardine mousse, cucumber, onion and horseradish mayonnaise
38 zł
Tatar z łososia z awokado, ogórkiem, kaparami i chrzanem
Salmon tartar with avocado, cucumber, capers, horseradish
36 zł
Carpaccio z buraka z kozim serem, orzechami i malinowym sosem balsamicznym
Beetroot carpaccio with goat cheese, nuts and raspberry balsamic sauce
28 zł
Podpłomyki z wędzonym serem, suszonymi pomidorami, czerwoną cebulą i oliwkami
Flatbread with smoked cheese, sundried tomatoes, olives and parsley
33 zł
z wędzonym serem, suszonymi pomidorami, czerwoną cebulą i oliwkami
Flatbread with smoked cheese, sundried tomatoes, olives and parsley
33 zł
z mozarellą, szynką włoską, pomidorkami koktajlowymi i rukollą
Flatbread with parma ham, mozarella and tomatoes
33 zł
z serem pleśniowym blue, gruszką i orzechami
Flatbread with blue cheese, pear and nuts
33 zł
z kiełbasą chorizo, tymiankiem, miodem i chilli
Flatbread with chorizo, thyme, honey and chilli
33 zł
Makaron z krewetkami (5 sztuk) z oliwą, czosnkiem, pietruszką i chili
Pasta with shrimps (5 pieces), olive oil, garlic, parsley and chili
46 zł
Mule ( ok. 0,3 kg ) gotowane w białym winie z czosnkiem i chili
Mussels ( 0,3 kg ) cooked in white wine with garlic and chili
42 zł
Ser feta zapiekany w oliwie z pomidorami i czosnkiem
Ser feta zapiekany w oliwie z pomidorami i czosnkiem
28 zł
Do wszystkich przystawek podajemy pieczywo na życzenie
We serve bread on request with all starters

Sałatki

Sałatka z kurczakiem, cukinią, papryką oraz pesto z czosnkiem niedźwiedzim
Salad with chicken, zucchini, pepper and pesto with wild garlic
33 zł
Sałatka z wątróbką z gęsi, gruszką, jabłkiem i sosem malinowym
Salad with goose liver, pears, apple and raspberries sauce
33 zł
Sałatka z serem feta, czarnymi oliwkami, czerwoną cebulą i pomidorami
Salad with feta cheese, black olives, red onion and tomatoes
33 zł
Do wszystkich przystawek podajemy pieczywo na życzenie

Zupy

Krem z buraka z kwaśną śmietaną i koprem
Beetroot cream with sour cream and dill
18 zł
Rosół z domowymi kluskami
Broth with homemade noodles
15 zł
Zupa borowikowa z pesto bazyliowym i migdałami
Boletus soup with basil pesto and almonds
18 zł
Do wszystkich przystawek podajemy pieczywo na życzenie

Dania główne

Polędwiczka wieprzowa w ziołowej panierce w sosie truflowym z risotto ze słonecznika, puree marchewkowym i chrupiącym jarmużem
Pork tenderloin in herb coating in truffle sauce with sunflower risotto and carrot puree
46 zł
Panierowany schab z kością ze świnki złotnickiej z kapustą i ziemniakami gotowanymi
Pork chop with bone with cabbage and boiled potatoes
46 zł
Pierś z kurczaka w sosie z serem blue, pieczonymi batatami i warzywami grillowanymi
Chicken breast in blue cheese sauce with roasted sweet potatoes and grilled vegetables
42 zł
Klasyczny kotlet de volaille z kością, ziemniakami gotowanymi i marchewką z groszkiem
Classic de volaille chop with bone, boiled potatoes and carrots with peas
42 zł
Pierś z kaczki w sosie mango z kopytkami z batatów i buraczkami z imbirem
Duck breast in mango sauce with sweet potato dumplings and beetroots with ginger
54 zł
Stek z polędwicy wołowej podawany na płycie soli himalajskiej z grillowaną kapustą pak-choi, ziemniakami z pieca i sosem czosnkowym
Rare fillet steak served with hot himalayan salt block, fried pak-choi, potatoes and garlic sauce
200 g 89 zł / 300 g 109 zł
Polędwica Chateaubriand z sosem berneńskim, zieloną fasolką, boczniakami i pieczonymi ziemniakami
Chateaubriand with béarnaise sauce served with green bean, oyster mushrooms and baked potatoes
400 g - 119 zł
(wersja dla dwóch osób 139 zł )
(optional for two - 139 zł)
Ozorek wołowy w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i buraczkami
Beef tongue in hoseradish sauce with potato puree and beetroot
46 zł
Zrazy wołowe (2 sztuki) w sosie własnym z kluseczkami i buraczkami
Beef roulades (2 pieces) in own sauce with dumplings and beetroots
46 zł
Pieczony sandacz z puree z zielonego groszku, czarną soczewicą, pomidorami concasse i chrupiącym jarmużem
Baked zander served with green peas, black lentilsand concasse tomatoes and crispy kale
54 zł
Łosoś z pieca z cytrynową salsą z czerwonej cebuli, papryki i zielonej pietruszki z grillowaną brukselką oraz ziemniakami pieczonymi
Oven-baked salmon with lemon salsa of red onion, pepper, green parsley with grilled brussels sprouts and baked potatoes
62 zł
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podane z brioszką i rukolą (10 sztuk)
Fried shrimps in garlic butter and parsley, served with brioche burn and rocket (10 pieces))
62 zł
Pierogi (7 sztuk) z ciasta filo z warzywami grillowanymi i tofu, sałatką i sosem sweet chilli
Dumplings (7 pieces) made of phyllo dough with grilled vegetables and tofu, sweet chilli sauce
38 zł
Pieczone bataty z serem feta, pomidorami i rukollą w sosie pesto
Baked sweet potatoes with feta cheese, tomatoes, and arugula in pesto sauce
33 zł
Burger z grillowanym serem halloumi, konfiturą z czerwonej cebuli, sałatą i sosem mango z frytkami
Burger with grilled halloumi cheese, red onion jam and mango sauce with fries
42 zł

Restauracja nie oferuje swoim Gościom stałej karty menu. Dania mogą ulegać zmianom wraz z dostępnością produktów. Potrawy w menu mogą zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i innych alergenów.
Szczegółowa karta menu z wyszczególnieniem wszystkich składników zawartych w daniu oraz gramatur dostępna jest w barze.

Desery

Deser molekularny
Przygotowywane od podstaw przy stole za pomocą ciekłego azotu lody i sorbety
Molecular dessert Ice cream and sorbet prepared by chef with use of liquid nitrogen
50 zł / porcja dla 1 osoby
85 zł / porcja dla 2 osób
120 zł / porcja dla 3 osób
140 zł / porcja dla 4 osób
30 zł / osobę powyżej 4 osób

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA POKAZU WRAZ Z DEGUSTACJĄ DO PAŃSTWA DOMU / OGRODU
Fondant czekoladowy z lodami śmietankowymi serwowany z jadalną ziemią i sosem wiśniowo- imbirowym
Chocolate fondant served with ice-cream, edible earth and a cherry and ginger sauce
25 zł
Sernik na zimno z mango i migdałami
Cold cheesecake with mango sauce and almonds
18 zł
Lody waniliowe z owocami i florentynkami
Lody waniliowe z owocami i florentynkami
18 zł
Szarlotka z cynamonem, lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Apple pie with cinamon, vanilla ice cream and whipped cream
22 zł

Menu Małych Smakoszy

Rosół z kurczaka z kluskami i marchewką
12 zł
Makaron z sosem bolońskim
22 zł
Sandacz pieczony (120 g) z ziemniakami gotowanymi
26 zł
Panierowane kawałki kurczaka z frytkami
22 zł
Naleśniki (2 szt.) z twarogiem
18 zł
Naleśniki (2 szt.) z owocami
20 zł
Naleśniki (2 szt.) z Nutellą
18 zł
Frytki tradycyjne 200 g
15 zł
Warzywa gotowane 150 g
8 zł
Surówka z marchewki 150 g
6 zł