MENU WALENTYNKOWE 14-17.02.2019



Nieśmiały flirt

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podane brioszką i rukolą
32 zł

Małże Św. Jakuba pieczone w szynce parmeńskiej z puree z zielonego groszku
36 zł

Tatar z łososia z awokado, ogórkiem, kaparami, chrzanem i polską wódką
29 zł

Tatar z siekanej polędwicy wołowej z majonezem chrzanowym
podawany z marynowaną szalotką, pikantnym korniszonem i świeżym żółtkiem na życzenie
31 zł

Sałatka z grillowaną polędwicą wołową, pieczarkami, pomidorami, parmezanem i sosem szczypiorkowym
29 zł

Sałatka z pieczonym buraczkiem, mango, orzechami pini i gorgonzolą
26 zł


Pierwsza randka

Krem z pomidorów z kremowym serem i bazylią
15 zł

Pikantna zupa orientalna z krewetkami
14 zł

Krem z pieczonych białych warzyw
13 zł



Eksplozja miłości

Polędwiczka wieprzowa z sosem truflowym, polentą i pieczonymi warzywami
39 zł

Kurczak z boczniakami, wędzonym serem, podpłomykiem i ziołowym pesto
31 zł

Pierś z kaczki podana na różowo serwowana z kopytkami z batatów,
buraczkami z imbirem i sosem z mango
47 zł

Stek z polędwicy wołowej podawany na płycie soli himalajskiej
z grillowanymi warzywami i kapustą pak-choi oraz truflowymi ziemniakami
200g – 67 zł / 300g – 86 zł

Pieczony sandacz podawany z kaszą kuskus, chrupiącym jarmużem, sosem śmietanowym i grzybami schimei
42 zł

Smażony sum z pikantną salsą z mango i kolendry z puree z zielonego groszku
48 zł

Pieczone bataty z serem feta, pomidorami i granatem
29 zł


Długi pocałunek na dobranoc

Fondant czekoladowy z lodami śmietankowymi
podawany z jadalną ziemią i sosem wiśniowym z imbirem
23 zł

Krem kokosowy z sosem mango i chrupiącą florentynką
16 zł

Parfait z gruszką, kruszonką z pistacji i lodami śmietankowymi
19 zł


Zapraszamy 14.02.2019 na Koncert walentynkowy (Ludmiła Małecka) w No 1 Resturant & Wine Bar: kliknij w link


Zapraszamy 23.02.2019 na Bal Karnawałowy w No 1 Restaurant Bar & Wine: kliknij w link